Integritetspolicy

Effective Date: 5-Apr-2023
Last Updated: 23-Sep-2023

Efterlevnad

Vi bryr oss om din integritet, och all personlig information du tillhandahåller hanteras i enlighet med de 13 australiensiska integritetsprinciperna (APP) som finns på OAIC-webbplatsen (www.oaic.gov.au). Vi har utvecklat en förenklad policy för att hjälpa dig att bättre förstå hur din data lagras och används, samt för vilket syfte den används och varför.

Tolkning och definitioner

Tolkning

Orden vars initiala bokstav är versal har betydelser definierade under följande villkor. Följande definitioner ska ha samma betydelse oavsett om de förekommer i singular eller i plural.

Definitioner

För ändamålen med denna integritetspolicy:

  • konto betyder ett unikt konto som skapats för dig för att få tillgång till vår tjänst eller delar av vår tjänst.
  • Dotterbolag betyder en enhet som kontrollerar, kontrolleras av eller är under gemensam kontroll med en part, där "kontroll" betyder ägande av 50% eller mer av aktierna, aktieägarna eller andra värdepapper som har rätt att rösta för val av styrelseledamöter eller annan förvaltningsmyndighet.
  • Företag (referat till som antingen "Företaget", "Vi", "Oss" eller "Vårt" i detta Avtal) hänvisar till Polmanarkivet, Adress.
  • Småkakor är små filer som placeras på din dator, mobila enhet eller någon annan enhet av en webbplats, som innehåller information om din webbhistorik på den webbplatsen bland dess många användningsområden.
  • Land syftar på: Victoria, Australien
  • Enhet betyder vilken enhet som helst som kan komma åt Tjänsten såsom en dator, en mobiltelefon eller en digital surfplatta.
  • Personlig information är all information som relaterar till en identifierad eller identifierbar individ.
  • Service hänvisar till webbplatsen.
  • Tjänsteleverantör betyder varje fysisk eller juridisk person som behandlar uppgifterna för företagets räkning. Det avser tredjepartsföretag eller individer som är anställda av Bolaget för att underlätta Tjänsten, tillhandahålla Tjänsten för Bolagets räkning, utföra tjänster relaterade till Tjänsten eller hjälpa Företaget med att analysera hur Tjänsten används.
  • Användningsdata hänvisar till data som samlas in automatiskt, antingen genererad av användningen av tjänsten eller från tjänstens infrastruktur i sig (till exempel varaktigheten av ett sidbesök).
  • Hemsida hänvisar till Polmanarkivet, tillgänglig från https://polmanarkivet.com
  • Du betyder individen som har åtkomst till eller använder Tjänsten, eller företaget eller annan juridisk person på uppdrag av vilken sådan individ får åtkomst till eller använder Tjänsten, beroende på vad som är tillämpligt.

När du tillhandahåller personlig information direkt

Om du väljer att ge oss personlig information (till exempel en e-postadress) använder vi den informationen för att svara på ditt meddelande och för att hjälpa dig att få den information du har begärt. Vi kommer endast att skicka information till dig med hjälp av data som samlas in på webbplatsen när du begär det. Vi kan också använda dina personuppgifter för andra ändamål där du har gett oss ditt samtycke till det. 

Personuppgifter som samlas in för följande ändamål och med användning av följande tjänster:

  • Kontaktformulärs
    -Personliga uppgifter: e-postadress, förnamn, IP-adress och webbläsaranvändaragent
    -När besökare skickar information via kontaktformuläret, inlämningsformuläret eller formuläret för begäran om upphovsrättsintrång, skickar de in data som visas på formuläret/formulären, inklusive besökarens IP-adress och webbläsarens användaragentsträng för att hjälpa till att upptäcka skräppost.
  • Kommentarsystem
    -Personliga uppgifter: e-postadress, förnamn, webbplats, IP-adress och webbläsaranvändaragent
    -När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in data som visas i kommentarsformuläret, och även besökarens IP-adress och webbläsarens användaragentsträng för att hjälpa till att upptäcka skräppost. En anonymiserad sträng skapad från din e-postadress (även kallad en hash) kan tillhandahållas Gravatar-tjänsten för att se om du använder den. Gravatar-tjänstens sekretesspolicy finns tillgänglig här:https://automattic.com/privacy/. Efter godkännande av din kommentar är din Gravatar-profilbild synlig för allmänheten i samband med din kommentar.

Annan data som samlas in

Användningsdata

Användningsdata samlas in automatiskt när Tjänsten används.

Användningsdata kan inkludera information som din enhets Internetprotokolladress (t.ex. IP-adress), webbläsartyp, webbläsarversion, sidorna i vår tjänst som du besöker, tid och datum för ditt besök, tiden som spenderats på dessa sidor, unik enhet identifierare och andra diagnostiska data.

När du använder tjänsten via eller via en mobil enhet kan vi samla in viss information automatiskt, inklusive, men inte begränsat till, typen av mobil enhet du använder, din mobila enhets unika ID, din mobila enhets IP-adress, din mobil operativsystem, vilken typ av mobil webbläsare du använder, unika enhetsidentifierare och annan diagnostisk data.

Vi kan också samla in information som din webbläsare skickar när du besöker vår tjänst eller när du använder tjänsten via eller via en mobil enhet.

Spårningstekniker och cookies

En "cookie" är en liten fil på din dator som lagrar viss information om din webbsurfning. Om du lämnar en kommentar på webbplatsen kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och din webbplats i cookies. Dessa är till för din bekvämlighet så att du inte behöver fylla i dina uppgifter igen när du lämnar en annan kommentar. De flesta webbläsare tillåter dig att vägra cookies eller inaktivera dem, du kan ta reda på mer här. Eller kontrollera dina webbläsarinställningar. 

Vi använder cookies och liknande spårningstekniker för att spåra aktiviteten på vår tjänst och lagra viss information. Spårningstekniker som används är beacons, taggar och skript för att samla in och spåra information och för att förbättra och analysera vår tjänst. Teknikerna vi använder kan vara:

  • Cookies eller webbläsarcookies. En cookie är en liten fil som placeras på din enhet. Du kan instruera din webbläsare att vägra alla cookies eller att indikera när en cookie skickas. Men om du inte accepterar cookies kanske du inte kan använda vissa delar av vår tjänst. Om du inte har justerat din webbläsarinställning så att den vägrar cookies, kan vår tjänst använda cookies.
  • Web Beacons. Vissa delar av vår tjänst och våra e-postmeddelanden kan innehålla små elektroniska filer som kallas webbsignaler (även kallade klara gifs, pixeltaggar och enpixel-gifs) som tillåter företaget att till exempel räkna användare som har besökt dessa sidor eller öppnade ett e-postmeddelande och för annan relaterad webbplatsstatistik (till exempel registrerar populariteten för ett visst avsnitt och verifierar systemets och serverns integritet).

Cookies kan vara "beständiga" eller "sessions"-cookies. Beständiga cookies finns kvar på din persondator eller mobila enhet när du går offline, medan sessionscookies raderas så snart du stänger din webbläsare. Du kan lära dig mer om cookies på TermsFeed webbplats artikel.

Vi använder både sessions- och beständiga cookies för de syften som anges nedan:

  • Nödvändiga/nödvändiga cookies
    • Typ: Sessionscookies
    • Administreras av: Oss
    • Syfte: Dessa cookies är viktiga för att ge dig tjänster som är tillgängliga via webbplatsen och för att du ska kunna använda några av dess funktioner. De hjälper till att autentisera användare och förhindra bedräglig användning av användarkonton. Utan dessa cookies kan de tjänster som du har bett om inte tillhandahållas, och vi använder endast dessa cookies för att tillhandahålla dig dessa tjänster.
  • Cookies policy / meddelande Acceptans Cookies
    • Typ: Beständiga cookies
    • Administreras av: Oss
    • Syfte: Dessa cookies identifierar om användare har accepterat användningen av cookies på webbplatsen.
  • Funktionscookies
    • Typ: Beständiga cookies
    • Administreras av: Oss
    • Syfte: Dessa cookies tillåter oss att komma ihåg val du gör när du använder webbplatsen, såsom att komma ihåg dina inloggningsuppgifter eller språkinställningar. Syftet med dessa cookies är att ge dig en mer personlig upplevelse och att undvika att du behöver ange dina inställningar igen varje gång du använder webbplatsen.
  • Spårnings- och prestandacookies
    • Typ: Beständiga cookies
    • Administreras av: Tredje part
    • Syfte: Dessa cookies används för att spåra information om trafik till webbplatsen och hur användare använder webbplatsen. Informationen som samlas in via dessa cookies kan direkt eller indirekt identifiera dig som en enskild besökare. Detta beror på att informationen som samlas in vanligtvis är kopplad till en pseudonym identifierare som är kopplad till den enhet du använder för att komma åt webbplatsen. Vi kan också använda dessa cookies för att testa nya sidor, funktioner eller nya funktioner på webbplatsen för att se hur våra användare reagerar på dem.

För mer information om de cookies vi använder och dina val angående cookies, besök vår Cookiepolicy.

Analytics

Vi kan använda tredjepartstjänsteleverantörer för att övervaka och analysera användningen av vår tjänst.

Betalningar

Vi kan tillhandahålla betalda produkter och/eller tjänster inom tjänsten. I så fall kan vi använda tredjepartstjänster för betalningshantering (t.ex. betalningsbehandlare).

Vi kommer inte att lagra eller samla in dina betalkortsuppgifter. Den informationen tillhandahålls direkt till våra tredje parts betalningsbehandlare vars användning av din personliga information styrs av deras sekretesspolicy. Dessa betalningsprocessorer följer de standarder som fastställts av PCI-DSS som hanteras av PCI Security Standards Council, som är en gemensam ansträngning av varumärken som Visa, Mastercard, American Express och Discover. PCI-DSS-krav hjälper till att säkerställa säker hantering av betalningsinformation.

Användning, prestanda och diverse

Vi kan använda tredjepartstjänsteleverantörer för att ge bättre förbättringar av vår tjänst.

 Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (t.ex. länkar, videor, bilder, artiklar, etc.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig på exakt samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in data om dig, använda cookies, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med det inbäddade innehållet, inklusive spårning av din interaktion med det inbäddade innehållet om du har ett konto och är inloggad på den webbplatsen.

Användning av dina personuppgifter

Företaget kan använda personuppgifter för följande ändamål:

  • För att tillhandahålla och underhålla vår tjänst, inklusive för att övervaka användningen av vår tjänst.
  • Så här hanterar du ditt konto: för att hantera Din registrering som användare av Tjänsten. De personuppgifter du tillhandahåller kan ge dig tillgång till olika funktioner i Tjänsten som är tillgängliga för dig som registrerad användare.
  • För fullgörande av ett kontrakt: utveckling, efterlevnad och genomförande av köpekontraktet för de produkter, föremål eller tjänster som du har köpt eller av något annat avtal med oss genom tjänsten.
  • För att kontakta dig: För att kontakta dig via e-post, telefonsamtal, SMS eller andra likvärdiga former av elektronisk kommunikation, såsom en mobilapplikations push-meddelanden angående uppdateringar eller informativ kommunikation relaterade till funktionerna, produkterna eller avtalade tjänsterna, inklusive säkerhetsuppdateringarna, när det är nödvändigt eller rimligt. för deras genomförande.
  • För att ge dig med nyheter, specialerbjudanden och allmän information om andra varor, tjänster och evenemang som vi erbjuder som liknar dem som du redan har köpt eller frågat om såvida du inte har valt att inte ta emot sådan information.
  • Så här hanterar du dina förfrågningar: Att delta och hantera dina förfrågningar till oss.
  • För företagsöverlåtelser: Vi kan komma att använda din information för att utvärdera eller genomföra en sammanslagning, avyttring, omstrukturering, omorganisation, upplösning eller annan försäljning eller överföring av några eller alla av våra tillgångar, vare sig som ett fortsatt företag eller som en del av konkurs, likvidation eller liknande förfarande, där personuppgifter som innehas av oss om våra tjänstanvändare är bland de tillgångar som överförs.
  • För andra ändamål: Vi kan komma att använda din information för andra ändamål, såsom dataanalys, identifiera användningstrender, fastställa effektiviteten av våra reklamkampanjer och för att utvärdera och förbättra vår tjänst, produkter, tjänster, marknadsföring och din upplevelse.

Vi kan komma att dela din personliga information i följande situationer:

  • Med tjänsteleverantörer: Vi kan komma att dela din personliga information med tjänsteleverantörer för att övervaka och analysera användningen av vår tjänst, för betalningshantering, för att kontakta dig.
  • För företagsöverlåtelser: Vi kan komma att dela eller överföra din personliga information i samband med, eller under förhandlingar om, eventuell fusion, försäljning av företagets tillgångar, finansiering eller förvärv av hela eller delar av vår verksamhet till ett annat företag.
  • Med affiliates: Vi kan komma att dela din information med våra affiliates, i vilket fall vi kommer att kräva att dessa affiliates respekterar denna integritetspolicy. Affiliates inkluderar vårt moderbolag och alla andra dotterbolag, joint venture-partners eller andra företag som vi kontrollerar eller som står under gemensam kontroll med oss.
  • Med affärspartners: Vi kan komma att dela din information med våra affärspartners för att erbjuda dig vissa produkter, tjänster eller kampanjer.
  • Med andra användare: när du delar personlig information eller på annat sätt interagerar i de offentliga områdena med andra användare, kan sådan information ses av alla användare och kan distribueras offentligt utanför.
  • Med ditt samtycke: Vi kan komma att avslöja din personliga information för andra ändamål med ditt samtycke.

Avslöjande av dina personuppgifter

Affärstransaktion

Om företaget är involverat i en fusion, förvärv eller försäljning av tillgångar kan dina personuppgifter överföras. Vi kommer att meddela innan dina personuppgifter överförs och blir föremål för en annan integritetspolicy.

Rättsväsende

Under vissa omständigheter kan företaget behöva lämna ut dina personuppgifter om det krävs enligt lag eller som svar på giltiga förfrågningar från offentliga myndigheter (t.ex. en domstol eller en statlig myndighet).

Andra lagkrav

Företaget kan avslöja dina personuppgifter i god tro att en sådan åtgärd är nödvändig för att:

  • Följ en laglig skyldighet
  • Skydda och försvara företagets rättigheter eller egendom
  • Förhindra eller undersöka eventuella fel i samband med tjänsten
  • Skydda den personliga säkerheten för användare av tjänsten eller allmänheten
  • Skydda mot juridiskt ansvar

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Företaget kommer endast att behålla dina personuppgifter så länge som är nödvändigt för de syften som anges i denna integritetspolicy. Vi kommer att behålla och använda dina personuppgifter i den utsträckning det är nödvändigt för att uppfylla våra juridiska skyldigheter (till exempel om vi är skyldiga att behålla dina uppgifter för att följa tillämpliga lagar), lösa tvister och upprätthålla våra juridiska avtal och policyer.

Företaget kommer också att behålla användningsdata för interna analysändamål. Användningsdata lagras i allmänhet under en kortare tid, förutom när dessa data används för att stärka säkerheten eller för att förbättra funktionaliteten hos vår tjänst, eller när vi är juridiskt skyldiga att behålla dessa uppgifter under längre tidsperioder.

Säkerhet för dina personuppgifter

Säkerheten för Dina Personuppgifter är viktig för oss, men kom ihåg att ingen metod för överföring över Internet, eller metod för elektronisk lagring är 100% säker. Även om vi strävar efter att använda kommersiellt acceptabla metoder för att skydda dina personuppgifter, kan vi inte garantera dess absoluta säkerhet.

Dina rättigheter

Du kan utöva vissa rättigheter angående dina uppgifter. I synnerhet har användare rätt att göra följande:

  • Återkalla sitt samtycke när som helst. Användare har rätt att återkalla samtycke om de tidigare har gett sitt samtycke till behandlingen av deras personuppgifter.
  • Invända mot bearbetning av deras data. Användare har rätt att invända mot behandlingen av sina uppgifter om behandlingen sker på annan laglig grund än samtycke.
  • Få tillgång till deras data. Användare har rätt att få reda på om data behandlas av ägaren, få information om vissa aspekter av behandlingen och få en kopia av data som genomgår behandling. 
  • Verifiera och sök rättelse. Användare har rätt att verifiera riktigheten av sina uppgifter och begära att de uppdateras eller korrigeras. Begränsa behandlingen av sina uppgifter. Användare har rätt att under vissa omständigheter begränsa behandlingen av sina uppgifter. I detta fall kommer ägaren inte att behandla sina uppgifter för något annat syfte än att lagra dem.
  • Få sina personuppgifter raderade eller på annat sätt borttagna. Användare har rätt att under vissa omständigheter erhålla radering av sina data från ägaren.
  • Ta emot deras data och få dem överförda till en annan personuppgiftsansvarig. Användare har rätt att få sina uppgifter i ett strukturerat, vanligt använt och maskinläsbart format och, om det är tekniskt möjligt, att få det överfört till en annan personuppgiftsansvarig utan något hinder. Denna bestämmelse är tillämplig under förutsättning att Uppgifterna behandlas på automatiserade sätt och att behandlingen är baserad på Användarens samtycke, på ett avtal som Användaren ingår i eller på förpliktelser före kontraktet därav. Lämna in ett klagomål. Användare har rätt att väcka talan inför sin behöriga dataskyddsmyndighet.

GDPR-sekretess

Rättslig grund för behandling av personuppgifter enligt GDPR

Vi kan behandla personuppgifter under följande villkor:

  • Samtycke: Du har gett ditt samtycke till att behandla personuppgifter för ett eller flera specifika ändamål.
  • Utförande av ett kontrakt: Tillhandahållande av personuppgifter är nödvändigt för att ett avtal med dig ska kunna fullgöras och/eller för eventuella förpliktelser före avtal.
  • Lagliga skyldigheter: Behandling av personuppgifter är nödvändig för att uppfylla en rättslig skyldighet som företaget lyder under.
  • Vitala intressen: Behandling av personuppgifter är nödvändig för att skydda dina vitala intressen eller för en annan fysisk person.
  • Allmänna intressen: Behandling av personuppgifter är relaterad till en uppgift som utförs i allmänhetens intresse eller i utövande av myndighetsutövning som tillkommer företaget.
  • Berättigade intressen: Behandling av personuppgifter är nödvändig för ändamålen för de legitima intressen som företaget eftersträvar.

Bolaget hjälper i alla fall gärna till med att klargöra den specifika rättsliga grunden som gäller för behandlingen, och i synnerhet om tillhandahållandet av personuppgifter är ett lagstadgat eller avtalsenligt krav, eller ett krav som är nödvändigt för att ingå ett avtal.

Dina rättigheter enligt GDPR

Företaget åtar sig att respektera sekretessen för dina personuppgifter och att garantera att du kan utöva dina rättigheter.

Du har rätt enligt denna integritetspolicy, och enligt lag om du är inom EU, att:

  • Begär tillgång till dina personuppgifter. Rätten att få tillgång till, uppdatera eller radera informationen vi har om dig. Närhelst det är möjligt kan du komma åt, uppdatera eller begära radering av dina personuppgifter direkt i avsnittet med dina kontoinställningar. Om du inte kan utföra dessa åtgärder själv, vänligen kontakta oss för att hjälpa dig. Detta gör det också möjligt för dig att få en kopia av de personuppgifter vi har om dig.
  • Begär rättelse av de personuppgifter som vi har om dig. Du har rätt att få all ofullständig eller felaktig information som vi har om dig korrigerad.
  • Invända mot behandling av dina personuppgifter. Denna rätt finns där vi förlitar oss på ett berättigat intresse som den rättsliga grunden för vår behandling och det är något med din speciella situation som gör att du vill invända mot vår behandling av dina personuppgifter på denna grund. Du har också rätt att invända när vi behandlar dina personuppgifter för direktmarknadsföringsändamål.
  • Begär radering av dina personuppgifter. Du har rätt att be oss att radera eller ta bort personuppgifter när det inte finns någon god anledning för oss att fortsätta att behandla dem.
  • Begär överföring av dina personuppgifter. Vi kommer att tillhandahålla dig, eller till en tredje part som du har valt, dina personuppgifter i ett strukturerat, vanligt förekommande, maskinläsbart format. Observera att denna rättighet endast gäller för automatiserad information som du ursprungligen gav ditt samtycke för att vi ska använda eller där vi använde informationen för att utföra ett avtal med dig.
  • Återkalla ditt samtycke. Du har rätt att återkalla ditt samtycke till att använda dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kanske vi inte kan ge dig tillgång till vissa specifika funktioner i tjänsten.

Utövande av dina GDPR-dataskyddsrättigheter

Du kan utöva dina rättigheter till åtkomst, rättelse, annullering och opposition genom att kontakta oss. Observera att vi kan be dig att verifiera din identitet innan vi svarar på sådana förfrågningar. Om du gör en begäran kommer vi att göra vårt bästa för att svara dig så snart som möjligt.

Du har rätt att klaga till en dataskyddsmyndighet om vår insamling och användning av dina personuppgifter. För mer information, om du befinner dig i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), kontakta din lokala dataskyddsmyndighet i EES.

Barns integritet

Vår tjänst vänder sig inte till någon under 13 år. Vi samlar inte medvetet in personligt identifierbar information från någon under 13 år. Om du är förälder eller vårdnadshavare och du är medveten om att ditt barn har försett oss med personuppgifter, vänligen kontakta oss. Om vi blir medvetna om att vi har samlat in personuppgifter från någon under 13 år utan verifiering av föräldrarnas samtycke, vidtar vi åtgärder för att ta bort den informationen från våra servrar.

Om vi behöver förlita oss på samtycke som en rättslig grund för att behandla din information och ditt land kräver samtycke från en förälder, kan vi kräva din förälders samtycke innan vi samlar in och använder den informationen.

Klagomål

Om du har några klagomål eller känner att det har skett ett brott mot de australiensiska integritetsprinciperna, eller en registrerad APP-kod, kan du kontakta oss här. Om du inte är nöjd med processen för att lämna in ett klagomål kan du göra ett klagomål till informationskommissionären om detaljerna nedan:

Office of the Australian Information Commissioner
GPO Box 5218
Sydney NSW 2001
E-post: [email protected]
Telefon: 1300 363 992
Fax: 02 9284 9666

Ändringar av denna integritetspolicy

Vi kan uppdatera vår integritetspolicy då och då. Vi kommer att meddela dig om eventuella ändringar genom att publicera den nya integritetspolicyn på denna sida.

Vi kommer att meddela dig via e-post och/eller ett framträdande meddelande om vår tjänst, innan ändringen träder i kraft och uppdaterar datumet "Senast uppdaterad" högst upp i denna sekretesspolicy.

Du rekommenderas att granska denna integritetspolicy med jämna mellanrum för eventuella ändringar. Ändringar av denna integritetspolicy träder i kraft när de publiceras på denna sida.

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna integritetspolicy kan du kontakta oss: